Darko Benšić

Speaker Details

Company: 
CROZ
Bio

Darko Benšić u CROZ-u radi kao Data Architect. Tijekom 10 godina radio je u području dizajna, razvoja i testiranja na data management projekatima (DWH/BI, Data migrations, DataQuality i dr.) u različitim poslovnim sektorima kao što su financijska regulatorna izvještavanja i card procesing u bankarskom sektoru te enterprise DWH rješenja u telekomu, javnoj upravi i sektoru osiguranja. Posebnu pozornost posvećuje razvoju modernih data management arhitektura i tehnologija u tradicionalnom i BigData okruženju. Osim samog razvoja bavi se razvojem Data Governance koncepata, kao što su Business Intelligence Competence Center, DWH and BI  Strategy, Data Quality Management, Meta Data Management i dr...

Past presentation
23 September 2016
14:00 - 16:00
SQLAdria Seminar – Zagreb 2016 Data quality

Što utječe na kvalitetu podataka i kako je unaprijediti koristeći Data Quality framework
Ako provedete više vremena nad ispravkama nego na razvoju sustava, shvatite da je to greška i da je vrijeme za promjene! Teorijske inicijative i standardizacija zahtijevaju kompleksnu implementaciju i ponekad odlučimo to ignorirati. Loša kvaliteta podataka, nejasni poslovni zahtjevi i k tome još poneka greška u fazi razvoja, na jednom su nas projektu dovele do situacije koja je tražila preuzimanje inicijative i drugačije rješavanje problema. U vrlo kratkom periodu ta inicijativa je uzrokovala preokret u izgradnji DWH/BI sustava. Izradom frameworka i produkta riješili smo mnoge probleme i osigurali da isporuke budu točnije, kvalitetni podaci budu proslijeđeni korisnicima, dok su nekvalitetni podaci bili prepoznati i nakon toga ispravljeni. Kroz predavanje prikazat ćemo inovativni pristup rješavanju projektnih problema s kojima smo se susreli, a upoznati ćemo i načine osiguranja kvalitete podataka s kojima smo uspješno izveli dosadašnje Data Warehouse projekte.
Ovo predavanje pokazati će kako na jednostavan način možemo uspostaviti proces upravljanja kvalitetom podataka a istovremeno imati proces koji se može nadograđivati iterativno. Također, biti će prikazana praktična iskustva i demonstracija procesa. 


 

sqladria

SQL Adria is the independent, non-profit organization that gathers relational database users for Croatia and Slovenia. It was founded 1994. and in the same year it has become the regional user group.

Follow us

facebook
linkid
twitter

 

Events in 2024

VODICE -  10th - 13th June 2024